1 Nisan 2015 Çarşamba

Kaş tatilinde ne yapılır, nerede yenir

Kaş, muhteşem doğası, film setini andıran sokakları, türlü güzel restoranları ve aktivite açısından zenginliği ile sizi kendine bağlayan yerlerden bir tanesi. Dağların arasından ilk göründüğü andan itibaren büyüleyici bir atmosferi var Kaş'ın.
En yakın havaalanı Dalaman (yaklaşık 160 km). Alternatif olarak daha uzak olan Antalya havaalanını da tercih edebilirsiniz (220 km). Dalaman'a inerseniz, Kaş'a Fethiye üzerinden aktarma ile de ulaşabilirsiniz. Fethiye-Kaş arasında minibüs seferleri var. Ayrıca Kaş'taki oteller ve tur şirketleri Dalaman ve Antalya havaalanlarından transfer imkanı sunuyorlar.


Antik kaya mezar
Kaş'ta merkezde veya Çukurbağ Yarımadası'ndaki otellerde kalabilirsiniz. Genel olarak merkezde pansiyon tarzı, yarımadada ise daha lüks butik oteller konumlanmış. Yaz sezonunda her yarım saatte bir dolmuş kalkıyor merkezden yarımadaya, dolayısı ile ulaşım problemi yaşamazsınız. Yalnızca geç döneceğiniz gecelerde taksi tutmanız gerekecektir. Sezon dışı tarihlerde ise dolmuş seferleri saatte bire düşüyor. Biz farklı zamanlarda iki seçeneği de denedik. Merkezde Medusa Otel'de kaldık, yarımadada Club Çapa'da. Yarımadanın artıları otelimizin muhteşem plajı ve çok beğendiğimiz butik otel konsepti oldu. Merkezde kalırsanız ise dolmuş beklemeye gerek olmaması ve akşamları Kaş'ın taş sokaklarında, Meis Adası manzarası eşliğinde yürüye yürüye otelimize dönmenin keyfi bir başka oluyor tabi.

Medusa Otel'in girişinden havuz ve deniz manzaramız


Çukurbağ - Club Çapa Otel'deki plaj
Kaş'ta sıkılmanız pek mümkün değil. Merkezde sahil boyunca ve ara sokaklarda dizilmiş tur acentelerinin sunduğu türlü aktiviteler var. Örneğin; Meis (Castellorizo) Adası turu, dalış, Likya Yolu yürüyüşü, kano, Saklıkent safari turu, Gömbe turu, yamaç paraşütü, Kekova tekne turu... Gerçi boş boş oturup sadece denize girip şezlongda yayılarak da mutlu olabildiğimiz bir yer Kaş. Şezlong demişken, Kaş'ta pek kumlu plaj beklemeyin, kıyılar kayalık. Bu nedenle çoğunlukla kayaların üzerlerine kurulmuş platformlardan merdivenle denize iniliyor. Biz merkezde kaldığımızda kendi "plajı" olan bir otel tercih etmiştik. Çukurbağ'daki otellerinse genellikle özel plajları oluyor zaten. Alternatif olarak Derya ve Çınarlar plajları ile Büyük Çakıl ve Küçük Çakıl plajlarını da tercih edebilirsiniz. Fiyatlar gayet makul, tatilde bir suya 10 lira vermeye gıcık oluyorsanız içiniz rahat olsun.

Gündüz, plaj tavsiyesi olarak kesinlikle ama kesinlikle gitmeniz gereken yer ise Limanağzı'ndaki Delos Beach. Kaş'ta merkezden motorlu minik teknelerle gidebilirsiniz. Sanıyorum 3. duraktı, kaptana söylerseniz bilir, bir de şezlongları ve şemsiyeleri mavi-beyaz olan inanılmaz güzel mini bir tesise geldiğinizde anlayın ki doğru yerdesiniz. Delos'ta aşık olacaklarınız sadece berrak deniz ve muhteşem doğa değil. Burası küçük çaplı bir çiftlik. Etrafta tavuklar filan var. Kelimelere dökmek biraz güç, siz gidin ne demek istediğimi anlayacaksınız. Burada konaklamak da mümkün, bir sonraki sefere bunu da deneyeceğiz.
Ne yemeli kısmına gelince, yemekler normal, özellikle lezzetli diyemem. Şeftalili frozen ise MUTLAKA DENENMELİ.
Delos Beach
Delos'un tertemiz denizi
Şeftalili frozen
Kaş'tan Yunan adası Meis'e her gün gündüz turları, çarşambaları ise akşam turları var. Kaş merkezde bu turlar için bilet satan acenteleri görebilirsiniz. Vize için pasaportunuzu 1 gün önceden vermeniz yeterli. Biz Meis'e akşam turuyla gittik. Bence doğru karar vermişiz, çünkü Meis'te gezilecek alan küçük, ve yaz günleri gezmek için epeyce sıcak. Biz gittiğimizde hala denize girenler vardı, gün batmadan adaya ulaşmıştık. Adada çok az kişi yaşıyor, hatta Türkiye'ye Yunanistan'dan çok daha yakın olduğu için ada halkı pazar alışverişi için Kaş'a geliyor. Bu nedenle de pek çok mekan TL kabul ediyor :)
Akşam yemeği veya deniz kenarındaki kafelerde oturup teknelere ve karşınızdaki Kaş'a bakarak şaraplarımızı yudumlamak için ideal bir yer Meis. Deniz kenarında Rakı-meze-balık yerine uzo-meze-balık yapacaksınız, ne kadar kötü olabilir ki :)
Sahile dizilmiş kafeler
To Paragadi Restoran'da akşam yemeği:
Karavida
Mücver
Uzo-meze-balık
Tatlımız incir reçeli
Hazır Kaş'a kadar gelmişken dalış yapmayı denememek olmaz diyerek bunu da denedik. Daha önceden dalış yapmamış olduğumuz için öncelikle teorik bir ders aldık, daha sonra eğitmenlerle birlikte yaklaşık 6-7 metreye daldık. Dalış için Dragoman'i tercih ettik, hem eğitimlerinden hem de dalış hocalarından çok memnun kaldık. Tavsiye ederiz. Tüm sesleri su yüzünde bırakıp, denizin altında benzersiz bir deneyim yaşıyorsunuz. Şehir hayatının kaosuna panzehir gibi :)

Kekova tekne turu da Kaş'a gitmişken yapılması gereken aktivitelerden birisi. Bir sürü güzel koy gezip denize girebiliyorsunuz. Bence duraklar arasında en ilginçleri korsan mağarası, batık şehir ve tabiki Kaleköy. Müzikli olmayan bir tekneyi seçmenizi öneririz, yoksa epeyce gürültülü bir gün geçirebilirsiniz. Biz Mavi Kaş ile yaptık turu. Bir de Kekova'da batık şehri görebilmek için teknenin altı pencereli olanlardan olmasına dikkat edin. Batık şehirden geçerken o pencere sayesinde aşağıyı görebiliyorsunuz.
Batık şehir
Teknenin altındaki cam pencere batık şehirden geçerken şehri görmeye olanak sağlıyor
Kaleköy
Korsan mağarası

Yeme içmeye gelince; Kaş bu konuda da müthiş bir yer. Tzatziki Meyhane'de Uzay Hanım'ın çıntar mantarını, tereyağlı güveçte karidesini ve spesiyalitesi olan sütte dil balığını mutlaka denemenizi tavsiye ederiz. Bunlar benim favorilerim ama diğer yemekleri de gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Önerebileceğimiz bir diğer mekan Bahçe Balık. Buranın da mezeleri ve ortamı gayet güzel. Bu iki mekan da çok ekonomik sayılmaz, ama ödediğiniz hesaptan pişman olmuyorsunuz. Ev yemekleri ve zeytinyağlılar için Bi Lokma'yı denemelisiniz. İki kardeş tarafından işletilen mekanda yaprak sarma ve zeytinyağlı tabağı yedik, çok çok lezzetliydi. Ayrıca yeşillikler arasında oturuyorsunuz ve kenar masalardan birinde yer bulabildiyseniz güzel bir manzara da size eşlik ediyor.
Bahçe Balık - ahtapot
Bahçe Balık - karides
Bahçe Balık - mercan
Bahçe Balık - mezeler
Bahçe balık - kapanışı sufleyle yapıyoruz
Kaş'ın belki de sembol mekanlarından birisi Mavi Bar ve tam karşısındaki Duvar Bar. Mavi Bar'ı rengarenk tahta sandalyelerinden hemen tanıyabilirsiniz. Hemen karşısında ise alçak duvarı ve üzerinde oturmuş birşeyler içip sohbet eden insanları göreceksiniz. İşte orası da Duvar Bar :)
Bizce Kaş'taki en tatlı mekanlardan birisi de Hideaway Bar. Geniş bir kokteyl listesi ve loş, keyifli bir ortamı var. Blues ve hafif rock tarzı müzik çalıyor. Bunların dışında Kaş sokaklarında gezinirken türlü barlara denk geliyorsunuz. Tipini beğendiğinize girmenizi tavsiye ederiz, sonuçta birazcık da risk almakta fayda var. Güzel bir yer keşfedip bize de haber ederseniz çok mutlu oluruz.
Henüz Kaş'a gitmediyseniz en yakın zamanda gitmenizi şiddetle tavsiye ederiz. 4-5 gün ideal olur, fazlasından ise kesinlikle zarar gelmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder